Nutella truffels

DSCN21442

 

Ik hoor jullie denken: Nutella truffels?! Ja jongens, echt waar. Ik heb een recept voor nutella truffels. En trust me: ze zijn heel lekker. Niet aan te raden om te maken als je streeft naar het perfecte bikini-body voor aankomende zomer.

nutellaboek

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn broertje een Nutella recepten boek. Ik sta nogal bekend om mijn nutella verslaving. Maar, op het moment valt het heel erg mee met die verslaving. De laatste keer dat ik een pot heb gekocht kan ik me niet meer herinneren. Al moet ik toegeven dat de Nutella verslaving waarschijnlijk is vervangen door de pure chocoladehagel verslaving. Ietjes goedkoper voor deze student. (Al vind ik nu wel dat ik mezelf binnenkort mag trakteren op een pot. Het is echt heel lang geleden. Echt waar.)

Maar: terug naar waar ik gebleven was. Het receptenboek waar het recept voor chocoladenutellatruffels in stond. Ik heb ze samen met mijn nichtje gemaakt en jum jum, ze waren erg lekker.

DSCN21402

 

Voor deze heerlijk Nutella truffels heb je nodig:

– 30 gram suiker
– 15 hazelnoten (niet in stukjes maar hele hazelnoten)
– 50 gram chocolade
– 150 gram Nutella
– twee eetlepels slagroom
-30 gram hazelnoten in stukjes
– twee eetlepels water

Stap 1 is het maken van karamel om de hele hazelnoten in te karameliseren. Dus: suiker in een pannetje met twee eetlepels water en de suiker lekker laten smelten. Let op dat het niet aanbrandt! Wanneer de karamel klaar is gooi je de hazelnoten erbij en zorg je dat er een lekker laagje omheen komt. Vervolgens de hazelnoten er weer uithalen en laten opharden op een bakpapiertje.
Vervolgens smelt je de chocolade au bain marie samen met de slagroom en de Nutella. Nadat het een lekker mengsel is geworden laat je het weer afkoelen.
De laatste stap is maken van mooie balletjes chocola en er een hazelnoot in proppen. Oftewel: je neemt een beetje chocolade-nutella-slagroom mengsel en je neemt een hazelnoot en je stopt de hazelnoot in de mengsel en je maakt er een leuk vormpje van. Vervolgens kun je de balletjes nog bestrooien met de in stukjes gehakte hazelnoten :)
Als alle truffels klaar zijn stop je ze nog even (30 minuten (I know dat is lang als je ze wil opeten)) in de koelkast.

En tada, dat is het! Niet de gebruikelijke kluts-meng-klaar recept dat jullie van mij gewend zijn, maar het is de moeite waard!

8 gedachten over “Nutella truffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *